Cytrynowe papierówki   Leave a comment


Dzisiaj przepis na słodki i gęsty dżemik z papierówek, który bardzo lubi mój syn.

Papierówki zetrzeć na grubej tarce. Na każdy kilogram tak startych jabłek wcisnąć sok z 4 cytryn, starannie wybierając pestki. Z 1,5 kg cukru i 3 szklanek wody ugotować syrop. Jabłka z cytryną wrzucić do syropu i smażyć 15 – 20 minut, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym. Nakładać do słoików, dobrze zamknąć. Apertyzować 20 minut.

Smacznego!!!

Advertisements

Posted 13 stycznia 2010 by podsosnami in W sosnowej spiżarni

Tagged with , , , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: