Zima, ale my nie zasypiamy gruszek w popiele…   Leave a comment


… tylko staramy sie pokazać z jak najlepszej strony. Jako, że troszkę zajmujemy się kulinarnymi aspektami życia (nie tak jak Chef Paul, bo On to Mistrz), udało nam się dołączyć swoją cegiełkę do promocji regionu. Kiedyś powstał folder dotyczący gospodarstw agroturystycznych. Pomysł był taki, że aby nie był on wyrzucany po przekartkowaniu, dołączymy do niego coś. I każde gospodarstwo podało przepis na jakąś ciekawą potrawę, która jest przygotowywana właśnie tam. Folder wyglądał tak:

Pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę.  😎 Wszyscy chcieli mieć przepisy na zupę z chwastów, koncentrat grzybowy czy dzika zapiekanego w cieście francuskim. Okazało się, że jest bardzo duże zapotrzebowanie na takie regionalne swojskie receptury.  😀 Temat był na tyle chwytliwy, że na spotkaniu w naszym Urzędzie Marszałkowskim postanowiono pomysł rozwinąć i wydać całą książeczkę – przewodnik po województwie oparty na smakach. Prawie wszystkie przepisy z naszego folderka znalazły tam swoje miejsce, a gotowe efekty poczynań gospodyń lubuskich zostały pokazane na pięknych fotografiach. Spieszę więc pokazać tę książkę (może zmobilizuje Chefa do szybszego wydania swojej autorskiej ksiazki? ) :wink:. Tak wygląda strona tytułowa:

A tak wygląda strona poświęcona naszemu autorskiemu przepisowi na koncentrat grzybowy – postawiłam słoiczki i miseczkę, żeby nikt nie pomyślał, że coś ściemniam… 😆 😉

No i czy ktoś mnie pochwali? 😀

Reklamy

Posted 14 stycznia 2010 by podsosnami in Mój kawałek świata

Tagged with , ,

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: