Surówka z dyni   5 comments


Jako, że sezon dyniowy wciąż w pełni, proponuję Wam wypróbowanie doskonałej surówki z dyni.

Wystarczy zetrzeć trochę dyni na tarce jarzynowej, dodać tyle samo startego na tejże tarce jabłka. Teraz szybciutko skropić surówkę sokiem z cytryny, żeby jabłka nie ciemniały. Warto też dodać otartą skórkę z naszej cytryny, nada surówce piękny aromat. Jeszcze tylko dodać odrobinę cukru do smaku, skropić olejem lub oliwą i – gotowe!

Surówka jest naprawdę pyszna, polecam!!!

Advertisements

Posted 21 Styczeń 2010 by podsosnami in W sosnowej kuchni

Tagged with , , , ,

5 responses to “Surówka z dyni

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mnie to jakoś dynie nie przekonują
    Wielki, gruboskórne, zamkniete w sobie
    Gdzieś tam kiedyś w dzieciństwie pojawiła sie w domu jedna
    jadło sie ją i jadło

    Ale kto wie, moze jeszcze się do dyni przekonam

    • Zachęcam Cię gorąco do spróbowania – z dyni mozna mnóstwo smacznych rzeczy zrobić, a jaki dżemik cytrynowo-dyniowy – mniam! No i jest bardzo polecana dla osób odchudzających się (ma bardzo niski indeks glikemiczny), a także dla alergików. W sieci jest mnóstwo przepisów, spróbuj,a sama się zdziwisz! 😉

  2. Surówka z dyni – zachęcająca:) spróbuję:)
    A zupa z dyni (niesłodka) jest hitem jesieni od lat

  3. Zrobiłam, z resztki dyni, poskąpionej do ulubionej zupy:)

    Pysznie wygląda i pysznie samkuje. Oliwa wydała mi się niepotrzebna, bo zamiast cukru dodałam płynny miód i obowiązkowo – starta gałka muszkatołowa. Gałka pasuje do dyni jak nic innego:) Wersja pikantniejsza – dodać biały pieprz do smaku. Dzięki za przepis

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: